Chernobyl House

Chernobyl House

Here’s another shoot from my trip to Chernobyl, last year. This one is actually from the city Chernobyl, a small town just about 16km southeast of the nuclear power reactor that blew up in 1986. Today it is inhabited by the people who work inside the 30km safe zone, and it’s also here we stayed at a hotel, the two days we where in the zone.

It’s quiet amazing to see how fast nature takes over after we are out of the picture, it took about 25 years for the trees to completely cover up the houses, that are not in use anymore.

 • Camera: NIKON D3S
 • Aperture: ƒ/5
 • Shutter speed: 1/20s
 • ISO: 200
 • Focal length: 24mm
 • Taken: 27 May, 2010
 • Location: 51° 16.6349′ 0″ N 30° 13.0837′ 0″ E

0 thoughts on “Chernobyl House

 1. Flickr: johanbiilmann says:

  Hej Bo,
  Det er et fint billede. Og emnet er jo spændende. Jeg ved ikke om du har læst bogen "The World Without Us" af Alan Weisman (den er vist også udkommet på dansk). Der står en hel del om hvordan naturen omkring Tjernobyl har artet sig de seneste 25 år – uden mennesker, men med stråling. Det er på mange måder en virkelig tankevækkende bog. Jeg kan varmt anbefale den.

  Jeg håber du vil uploade noget mere fra denne serie. :)

 2. Flickr: Bo47 says:

  Hey Johan

  Nej jeg kender ikke til bog, men vil da lige skrive den bag øret, for det lyder rimlig spændende.

  Det er nogle af mine Tjernobyl billeder jeg udstiller med inde på hovedet biblioteket, så der kan du jo komme forbi og se dem "live" :)

 3. Flickr: johanbiilmann says:

  Hej Bo,

  Jeg har skrevet mig på måske-listen på FB. Jeg vil rigtigt gerne komme, men nu må vi lige se hvordan det ser ud på selve dagen. ;)

  Bogen jeg nævnte er rigtigt spændende, synes jeg. Den handler ikke kun om Tjernobyl, men om hvordan mennesket i det hele taget påvirker planeten. Den tager udgangspunkt i hvad der ville ske hvis mennesket en dag pludselig forsvandt; hvor længe vil der gå inden alle spor af os er forsvundet. Og det er laaang tid, skulle jeg hilse og sige. Radioaktivitet og plastik er to af de virkelig "langtids-holdbare" spor efter os. Som sagt en vældigt tankevækkende bog. Jeg kan kun anbefale den. :)

Leave a Reply